Citat: Uporabnik GaS pravi: Kako naprej? A se da preko neta do-registrat za druge dejavnosti?
na evem.gov.si piše:
# Kakšna je višina upravne takse za registracijo samostojnega podjetnika posameznika? Pravilnik o načinu in postopku vpisa ter vodenja podatkov o samostojnih podjetnikih posameznikih v Poslovnem registru Slovenije določa, da samostojni podjetnik posameznik za vpis, spremembe podatkov in izbris iz Poslovnega registra Slovenije ne plačuje upravne takse.
Na e-vem se prijaviš, pod "Prijava za vpis sprememb podatkov samostojnega podjetnika" imaš link "Vpis sprememb v Poslovni register Slovenije", kjer lahko spreminjaš podatke / dodajaš dejavnosti / itd.
evem nekaj ne dela (redirect na evem1.gov.si/sp)...
Zamima me pa, kakšne so omejitve za opravljanje računalniških servisnih storitev? Mislim, ali je kaj omejitve glede izobrazbe? Racimo da sem že delal za firmo kot študent,sedaj bi pa lahko kot s.p. (isto delo)...
Zamima me pa, kakšne so omejitve za opravljanje računalniških servisnih storitev? Mislim, ali je kaj omejitve glede izobrazbe? Racimo da sem že delal za firmo kot študent,sedaj bi pa lahko kot s.p. (isto delo)... // Za računalniški servis moraš imeti elektrotehnično izobrazbo - torej, če boš popravljal programski del (nalaganje operacijskega sistema, itd.) potem izobrazbe ne rabiš, v nasprotnem primeru pa (sicer ob registraciji podjetja ne bodo preverjali, inšpektor pa se bo spustil tudi na to področje) ...
Ali še obstaja popoldanska obrt/s.p.? // Ne Obstaja 'navaden' s.p., pri katerem se podjetniku plačuje zdravstveno zavarovanje z drugega naslova (je drugje zaposlen, študent, itd.), študentski/popoldanski s.p. pa je samo izraz za to.
kakšni so mesečni obvezujoči stroški pri popoldanskem s-p.ju? // Letos je PIZ 5.847sit in ZZ 672sit, se pa to določi vsako leto posebaj ...
mene pa zanima, kje naj prijavim popoldanski s.p., ker se selim v Lj (zamenjava stanovanja z babico) za 10 let sigurno ali več, imela bom prijavljeno začasno bivališče v LJ, kje naj registriram torej popol.s.p.? Ali v domačem kraju ali v Lj ?
kje naj registriram torej popol.s.p.? Ali v domačem kraju ali v Lj ? // Registriraj ga preko spletnega portala evem.gov.si - oz. lahko ga registriraš kjerkoli, ker registracija v vsakem primeru poteka preko interneta.
Že kar nekaj let poslujočemu s.p.-ju na področju gradbeništva, bi pripisali nekaj novih dejavnosti:
- Svetovanje in oskrba z računalniškimi programi - Razvoj in založba programskih paketov - morda še kaj iz področja računalništva
Znajo biti kakšni problemi, ker iz teh dejavnosti pri s.p. ni nihče zaposlen, ali pa zaradi velikih razlik na področjih delovanja? Računi bi seveda prihajali.
Kaj pa je najbolje navesti kot osnovno dejavnost (oz. kaj je najceneje), če opravljaš naslednje storitve hkrati: - vzdrževanje račun. opreme - učenje - izobraževanje - novinarstvo
Nisem opazil tega sporočila.
Če je to stanovanje v bloku, je potrebno paziti, da dejavnost ni vezana z obiski strank. Upoštevati je treba Stanovanjski zakon. Sicer pa ni problema.
Je pa razlika med pojmi poslovalnica, sedež gospodarske družbe, poslovni naslov gospodarske družbe itd. Če še ni prepozno, ti priporočam, da se zaradi morebitne želje po podrobnejši razjasnitvi zadev obrneš na pravnika pri Klik!!. V njihovi pravni službi se ukvarjajo ravno z ustanavljanjem gospodarskih družb.
Citat: Uporabnik Apachi pravi: Kaj pa je najbolje navesti kot osnovno dejavnost (oz. kaj je najceneje), če opravljaš naslednje storitve hkrati: - vzdrževanje račun. opreme - učenje - izobraževanje - novinarstvo
Drugo izobraževanje, seveda se izčlaniš iz članstva pri GZS (odkar so ČUK-a odstavili). Predpostavka, da imaš d.o.o., d.n.o. ali k.d. Nisi navedel, kaj imaš.
Citat: Uporabnik Apachi pravi: Kaj pa je najbolje navesti kot osnovno dejavnost (oz. kaj je najceneje), če opravljaš naslednje storitve hkrati: - vzdrževanje račun. opreme - učenje - izobraževanje - novinarstvo
Drugo izobraževanje, seveda se izčlaniš iz članstva pri GZS (odkar so ČUK-a odstavili). Predpostavka, da imaš d.o.o., d.n.o. ali k.d. Nisi navedel, kaj imaš.
Code:
glavna dejavnost: 72.100 (Svetovanje o računal.napravah) registrirane dejavnosti: 72.100 Svetovanje o računal.napravah 72.210 Razvoj,založba programskih paketov 72.220 Programiranje,svetovanje 72.300 Obdelava podatkov 72.400 Omrežne podatkovne storitve 72.600 Druge računalniške dej. 74.130 Raziskovanje trga,javnega mnenja 80.422 Dr.izobraževanje,d.n. 92.400 Dej.tiskovnih agencij 93.050 Dr.osebne storitve
LP, 1. Kje lahko najdem ali je za posamezno dejavnost predpisana izobrazba? Namreč, sem strojni tehnik, odprl pa bi s.p., ki bi se ukvarjal s projektiranjem fasad, konstruiranjem, grafičnim oblikovanjem, gostovanjem spletnih strani itd.. Ali je za kaj od teh dejavnosti potrebno imeti predpisan poklic.?
2. Dejavnost bi opravljal doma v hiši, prostori še niso dokončani, tudi ne vem, kdaj jih bom lahko končal, posebnega vhoda hiša nima do teh prostorov. Ali lahko to dejavnost opravljam in prijavim doma ali raje izberem opravljanje dejavnosti na terenu?